Sterilisering refererer til fullstendig tilintetgjørelse av mikroorganismer og bakterier. Den brukes primært på utstyr til næringsmiddelbehandling, så vel som på medisinsk eller mikrobiologisk utstyr. Varmluftssterilisering brukes på gjenstander laget av glass, metall eller porselen, og tar minst 30 minutter ved en temperatur på 180°C.
For å bevare mat, steriliseres den ved temperaturer over 100°C. Imidlertid mister den ofte næringsverdien og smaken under denne prosessen.
Pasteurisering brukes hovedsakelig på mat med sikte på å øke holdbarheten. Det foregår ved temperaturer under 100°C og brukes til å drepe mikroorganismer. Etterpå er maten ikke helt bakteriefri og må vanligvis oppbevares nedkjølt.
I begge tilfeller er varm luft veldig god til å oppnå de nødvendige temperaturene for den aktuelle tidsperioden. De nøyaktig kontrollerte luftvarmerne og varmluftblåserne fra Leister er perfekte for å sikre sikker og pålitelig prosesskontroll under sterilisering og pasteurisering. Takket være utstyrets enkle integrering, er de også ideelle for installasjon i steriliserings- og pasteuriseringssystemer
Leister har løsningen
Leister luftvarmere og varmluftsblåsere er perfekte for sterilisering av utstyr og pasteurisering av mat. Den brede produktporteføljen og gjør det veldig enkelt å finne de riktige komponentene for optimal prosesskontroll.